Ремонтът на Коматевско шосе може да приключи до 6 месеца?
Ремонтът на Коматевско шосе може да приключи до 6 месеца? / Петър Тодоров, Дарик Пловдив, архив
Ремонтът на Коматевско шосе може да приключи до 6 месеца?
90807
Ремонтът на Коматевско шосе може да приключи до 6 месеца?
  • Ремонтът на Коматевско шосе може да приключи до 6 месеца?

При добра организация на работата реконструкцията на Коматевско шосе може да приключи за 6 месеца. Прогнозата направи в студиото в Дарик радио районният кмет на „Южен“ Борислав Инчев.

По думите му, забавянето на отварянето за движение на първите 560 линейни метра от пътната отсечка се дължи на технологични проблеми, възникнали в процеса на работата на изпълнителите. Те обаче вече са отстранени.

Пробите на трасето вече са приключени. През следващите дни остава да бъде положена трошено каменната настилка на последния участък от около 180 метра, след което за 4,5 дни ще бъдат положени и двата пласта асфалт. Тогава за движение ще бъде затворен целият участък“, поясни той.

„Ясно е, че ремонтът на шосето доведе до големи затруднения за преминаващите и за жителите, които трябва да използват обходни маршрути. Затова ги призовавам за търпение, а ние ще се постараем да има добра комуникация между изпълнителите, за да може реконструкцията на пътя да приключи възможно най-скоро“, заяви кметът на „Южен“.

Според него, при добра координация строителните дейности по трасето могат да вървят паралелно.

Един период от близо 6 месеца е напълно постижим за приключване на работата, още повече, че и изпълнителите имат такова желание. Но все пак, това е строителен обект, който се следи и от археолози“, коментира Инчев.

Заради зачестилите инциденти с пешеходци в „Южен“, той съобщи, че в района ще бъдат изградени още три повдигнати пешеходни пътеки – две на на бул. „Никола Вапцаров“  - до бившата баня „Русалка“ и на кръстовището с ул. „Михалаки Георгиев“, и една на бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Славееви гори“.

Кметът на района се ангажира там, където маркировката на пешеходните пътеки е изтрита, тя да бъде възстановена във възможно най - кратки срокове. Едно от тези места е на бул. „Стефан Стамболов“ - между номера 58 и 60.

В заключение Борислав Инчев призова водачите и пешеходците за максимална бдителност и внимание на пътя.

Цялото интервю с кмета на район „Южен“ чуйте в звуковия файл.