До Хелоуин има още няколко дни и все повече млади хора експериментират с грима и костюмите, за да се позабавляват.

Но колко артистичен може да бъде един грим и колко умело може да превърне едно симпатично момиче в страховито чудовище?

Какво е Хелоуин за българите: Горещите дебати във Facebook

Новото видео от канала Natali's Beauty показва именно това - как с продукти от несесера и бяла боичка от магазин за театрален грим бихме могли да се маскираме в мрачно готическо момиче, чиято долна половина на лицето е като скелет.

Сред основните и много важни стъпки за опушен черен грим са:

- Ако искате клепачите ви да преливат в тъмни, почти черни краски, започнете първо с очите, а не с кожата, защото част от прахообразните сенки ще попаднат под клепачите и ако там вече има фон дьо тен и коректор, ще се размажат и ще изгледат като торбички.

- Започнете с много светъл телесен цвят сенки за очи, който да служи за по-лесна преливка на тъмните нюанси след това и прелейте над сгъвката на окото добре с пухкава четка. След това топнете в четката в малко по-тъмен кафяв цвят и поставете малко под светлия и отново прелейте много добре, а после поставете и още по-тъмен цвят точно в сгъвката. Това е едно от най-важните неща за опушения грим - постепенно и много внимателно преливане на цветове от по-светъл към по-тъмен от веждата към клепача.

- Време е и за черния цвят. Ако искате, използвайте черен молив за основа, върху която сенките да полепнат по-добре. Поставете молив, като не пропуснете и мястото между миглите и леко разнесете с плоска четка. След това топнете в черни сенки с блясък в тях и поставете с потупващи движения по клепача.

- И за да не бъде съвсем затворено окото, акцентирайте с малко озарител точно под веждата и във вътрешното ъгълче на окото.

Ако искате да останете само с готическа визия, почистете зоната под очите от прахообразните сенки с кърпичка за премахване на грим и поставете фон дьо тен и коректор. Завършете с кървавочервено червило или пък много блед нюд тон.

Най-странните суеверия и поверия за Хелоуин

Но ако искате да сте с по-креативен и интересен грим, изрисувайте маска на скелет по долната част на лицето си с бяла арт боя и с черна очна линия.

Ето и стъпките:

1. Първо изрисувайте с бял молив докъде точно искате да има маска върху лицето ви. Така ще е много по-лесно да правите корекции, отколкото ако правите скица с черен молив.

2. После рисувайте внимателно първо само с кремообразните продукти - и с черното, и с бялото. Отделете необходимото време и изучавайте всеки един детайл от картината.

3. Важно е черното и бялото да следват скулите ви, за да не бъдат променени твърде много чертите на лицата ви. Освен това изрисувайте зъбите спрямо вашите зъби.

4. Идва ред на артистичността. За да изглежда по-дълбока и триизмерна рисунката, а не просто като стикер върху лицата ви, поставете светлосенки с прахообразни продукти. Те едновременно ще направят картината по-реална, но и ще запечатат продуктите върху кожата, за да издържат цяла вечер.

5. Поставяйте внимателно всички детайли - знайте, че където искате да има сянка, обезателно в перспектива трябва да изглежда, че има и изпъкнала осветена част, върху която да поставите по-светъл цвят.

6. И накрая бихте могли да поставите една кървава сълза с изкуствена кръв, стичаща се по едната ви скула.