Развитието на общината е пряко свързано със стабилността на правителството
Развитието на общината е пряко свързано със стабилността на правителството / ГЕРБ

Имаме уверението, че ще получим 5 млн лева, за да довършим южната част на новия парк и да го превърнем в най-големия в страната, съобщи кметът Живко Тодоров. Той се ангажира заедно с екипа си в следващите години от мандата, да реализира важни за града проекти, които да го превърнат в още по-добро място за живеене. Предстоят редица ремонти на улици и квартали, но развитието на общината е пряко свързано със стабилността на правителството, убеден е Тодоров. „Подготвили сме ремонт на пешеходната зона в Стара Загора, за да й дадем истински европейски вид. Предвиждаме рехабилитация на парка „Аязмото", подготвили сме се да ремонтираме спортни зали и културни институти. Ще продължим да изпълняваме Националната програма за енергийна ефективност. От стабилността на правителството зависи довършването на новия парк, но ние се нуждаем и от подкрепата на президент, който винаги ще ни приема и ще ни подкрепя", заяви още кметът на Стара Загора.

Днес е един много добър ден, защото правителството взе решение за нови 7 200 000 допълнителни средства за апаратура и реконструкция на болници, между които и старозагорската, посочи кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя припомни, че по време на кампанията е провела множество срещи в цялата страна, но желанието й е всички региони на България да се развиват в положителна посока,, както се развива Стара Загора. „Българските граждани трябва да се работят за просперитета на своите населени места. За да се случи това, трябва да продължим да следваме пътя на Европа, трябва да продължим със балансираната и активна външна политика, основана на националния ни интерес", каза Цачева. По думите й, постигнатите резултати в страната са в интерес на всички български граждани. „Ние винаги сме защитавали интереса на хората, така ще остане и занапред, ако ни подкрепите. Нашата кауза е развитието на България", категорична бе Цачева. Тя обясни още, че президентът трябва да олицетворява единството на нацията и припомни, че никога не е делила хората и общините. „Гражданите на България със своите различни етноси и вероизповедания дават многообразието на нацията. За мен приоритет е обединението на народа, защото в това е силата ни", каза кандидатът на ГЕРБ за президент.

Вицеадмирал Пламен Манушев изказа признателността си към делото на героите от Стара Загора, воювали в състава на 8-ма Тунджанска дивизия и посочи, че стореното от дедите ни е урок за родолюбие. Той припомни, че заради единството си, страната ни е била силна преди сто години. Трябва да върнем този дух, категоричен е кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент. „Корабът ни не трябва а губи посоката си, трябва да продължим да вървим наравно с европейските народи.".

Председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов подчерта важността на президентските избори за гарантирането на постигнатото до момента и припомни, че България се нуждае от президент, който да бъде обединител на нацията. „С работата си Цачева доказа, че не дели общините и хората по никакъв признак - това е нейната сила. Вицеадмирал Пламен Манушев е достоен български офицер и патриот. Аз съм убеден, че това е най-добрият екип, който ще победи на 6-ти ноември. Това ще бъде победа за сигурността на България".