Земетресение с магнитуд 5,4 разлюля тази вечер Централна Италия само два месеца след като при по-силен трус загинаха над 200 души и бяха сринати със земята няколко малки градчета, предаде Ройтерс.

Разрушения след труса в Италия, няма данни за жертви

Геофизическият институт на САЩ първоначално определи силата на труса на 5,6, но после я промени на 5,4. Засега няма сведения за жертви и разрушения.

Засега няма сведения за жертви и разрушения. Съобщава се за паднали мазилки от сгради. Кметът на Кастел Сантанджело сул Нера заяви, че в градчето няма ток.

Куче оживя с дни в развалините на рухнала от труса къща в Италия (ВИДЕО)

Земетресението е регистрирано на дълбочина 9 км на границата между областите Марке и Умбрия; епицентърът му е бил близо до Перуджа, предаде АП, позовавайки се на Италианския център по вулканология. То е било усетено в Пескара, Л'Акуила и Анкона, както и в столицата Рим.

Италианският премиер Матео Ренци заяви, че е в контакт с агенцията за гражданска защита. Трусът е бил усетен и в Аматриче - най-зле засегнатото селище при земетресението от 24 август, според телевизия РАИ.

Американският геофизически институт съобщи, че е регистрирал и земетресение с магнитуд 5,4 близо до Висо.

Разрушително земетресение разлюля Италия на 25 август. Над 240 души загинаха при труса, който засегна централни райони на Ботуша.  Спасителните екипи успяха да извадят изпод руините над 200 души. Хиляда полицаи, 1060 пожарникари, 400 войници, към които се присъединиха повече от 3000 доброволци, бяха ангажирани в спасителните акции.

Източник: БТА