Първо офроуд състезание в Исперих в неделя – „Сблъсъкът на титаните“
Първо офроуд състезание в Исперих в неделя – „Сблъсъкът на титаните“ / netinfo

За пръв път в неделя Исперих домакинства на офроуд състезание. „Сблъсъкът на титаните“ са нарекли надпреварата организаторите от спортен клуб „Адреналин в кръвта“, състезанието се организира съвместно с „Движение Независимите“ и с подкрепата на община Исперих.

Трасето е в района на Пречиствателната станция в Исперих, GPS-координатите са 43.723797,26.815607 – обясни председателят на „Адреналин в кръвта“ Юнуз Ахмед-Юнгата. На естествения терен с различна степен на трудност съобразно класа, в който се кара, са изградени допълнително три кални препятствия, едно водно и странични наклони.

Състезанието е в три класа – Редовен, Стандартен и Модифициран. Записали са се екипажи от цялата страна, като записването още не е приключило, последният срок е 29 октомври. Специален гост на състезанието е Илиян Илиев от Разград с прототип Паяка, шампион в своя клас, той ще демонстрира как се изкачва 15-метрова почти отвесна стена. Сред известните офроуд състезатели, които вече са се записали за участие, са: Георги Донев от Разград с „Нисан Патрол“, Дамян Милев от Исперих със „Сузуки Витара“, Мехмед Мехмедов от Кубрат и други.

За първите трима във всеки клас са осигурени купи, медали и парични премии. В 8,30 ч. в неделя, 30 октомври, започва инспекцията на джиповете, в 9,00 ч. е брифингът за водачите, в 10,00 ч. е стартът на клас Редовен, в 11,00 ч. – на клас Стандарт, а в 13,00 ч. – клас Модифициран.