Обсъдиха добрите практики в обучението на деца билингви в Сливен
Обсъдиха добрите практики в обучението на деца билингви в Сливен / Областна администрация Сливен

Кръгла маса на тема: „Добри практики на учителите от област Сливен в работата с деца билингви" се проведе в Сливен.

Форумът беше открит днес от началника на Регионално управление на образованието Сливен д-р Бисерка Василева, а гости бяха областният управител Татяна Петкова, Пенка Иванова от Министерство на образованието и науката и директорите на дирекциите по образование в общините Сливен и Нова Загора.

Областният управител поздрави организатори и участници в кръглата маса с днешния празник на Сливен - Димитровден. Тя каза, че като бивш учител и директор на училище винаги следи с голям интерес форуми като настоящия. „Резултатите, което Вие постигате с труда си, трябва да станат достояние на всички учители в страната, защото Вие, работещите в детските градини, полагате основите за по-нататъшното развитие на децата билингви. Гордейте се, че сте учители, тъй като това е една от най-благородните професии, усмихвайте се повече, бъдете здрави и постигайте все повече успехи," допълни областният управител.

В днешния първи ден опита си ще представят преподавателите в детските градини, утре това ще направят учителите от прогимназиален и гимназиален етап, а форумът ще завърши с представяне на добрите практики в образованието на деца билингви в начален етап.