Не съхранявайте дебитните и кредитните си карти на едно и също място с кодовете им
Не съхранявайте дебитните и кредитните си карти на едно и също място с кодовете им / DarikNews.bg, архив

В РУ-Севлиево е получен сигнал, че през нощта на 24/25.10.2016 г. неизвестно лице проникнало в л.а. „Опел Астра", паркиран на ул. Уилям Гладстон, Севлиево, и извършило кражба на дамска чанта с лични документи и дебитна карта с ПИН-код за нея. По-късно, чрез картата били изтеглени 300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко по-рано, 67-годишна габровка сигнализирана в местната полиция, че чрез дебитната ѝ карта са били изтеглени общо 1080 лв. Жената обяснила, че на 23 октомври , в района на кв. Радеки, изгубила портмонето си, в което носела платежната карта и написан на лист ПИН-код. Когато заявила в банката, че е изгубила картата си и тя трябва да бъде блокирана, станало ясно, че чрез нея вече са изтеглени наличните по сметката пари. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията отново припомнят на гражданите, че основното правило за недопускане на подобни престъпления е дебитните/кредитните карти да се съхраняват отделно от кода за тях. Например: в различни джобове или кодът да бъде записан като номер в телефонния апарат.