Все още не е приключила проверката по случая със загиналия работник в Раковски
Все още не е приключила проверката по случая със загиналия работник в Раковски / fermer.bg, архив

Все още не е приключила проверката на Инспекцията по труда по повод на трагичната злополука, при която 54-годишен земеделски работник от генералтошевското село Снягово загина в землището на с. Раковски /община Каварна/. Това съобщи директорът на инспекцията Маргарита Антонова. Инцидентът стана на 14 октомври малко след 15 часа. Работникът е бил затиснат с бали слама при товаро-разтоварна дейност с телескопичен товарач.

Загиналият е управлявал трактор. Бил е назначен на длъжност водач на селскостопански машини, притежавал е правоспособност за управление на трактор и е имал трудов договор от м.март 2015 година, поясни Антонова. Тракторът и товарачът са били изправни, минали технически преглед. По първоначални данни смъртта е настъпила вследствие на задушаване.

„54-годишният мъж, заедно с друг работник са прибирали от полето бали със слама. Една бала е с размери 2.60 м. на 1.60 м. и тежи между 300 и 400 кг. Балите се товарят на трактора и се носят на друго място, където се подреждат. Човекът е намерен между две редици бали, какво точно е станало не се знае, защото няма свидетели”, посочи Антонова.