Ако за някого обстановката в училище не е най-приятната, то има ученици, които се грижат школото им да стане като от картина. Дори стигат по-далеч и превръщат училището си в картина.

Такъв е случаят и с десетокласничката Такухи Кехеян, която рисува коридорите и стаите на шуменското училище „Панайот Волов".

Стенописите започнали още миналата година, когато възпитаници на школото се хванали да украсят единия от коридорите. Те нарисували тела, които се веселят.

Тийнейджърка изрисува училището си (ВИДЕО)
netinfo
Направихме го заедно с ученици от горните класове. Използвахме стълби и момчетата се качваха да рисуват по тавана, защото мен ме е страх от високото, разказва Такухи Работата приключила за около седмица.

В началото на тази учебна година момичето започва да преобразява кабинета по история. За сюжет на картината си избира сцената, в която Хан Кубрат показва силата на единството на своите синове. Тук вече се наложило сама да се качи на стълба. С едната си ръка тя се държала за стълбата, а с другата рисувала. Така открила, че може да рисува и с двете си ръце.

Тя рисувала по 8 часа на ден, но за да завърши картината се наложило да работи и по време на часовете. Така слушах един и същи урок два пъти и смятам, че съм по-добре подготвена от другите, шегува се Такухи.

Тийнейджърка изрисува училището си (ВИДЕО)
netinfo
Тематично е и паното в кабинета по математика, където са изобразени различни формули.

Учителите са доволни от рисунки, а съучениците на Такухи харесват промяната, споделя младата художничка.

Тя е запланувала разкрасяването на още три места в училището. В кабинета по Немски език трябва да се появи Атлас, държащ земното кълбо, а кабинета по Физика пък заслужено ще получи част от вселената върху стената си. Спортисти ще „застанат" в коридора, водещ към салона за физкултура в СУ „Панайот Волов".

Стенописите обаче далеч не са всички проекти, с които се занимава Такухи Кехеян. В момента тя подготвя корица за книга на своя приятелка. Изданието се очаква да излезе съвсем скоро.

Приятели ме молят за рисунки и дори сега имам поръчка за Мопс, казва момичето.

Такухи се интересува от японска култура, език, почитателка е и на азиатските анимации.

Всичко това се допълва от свирене на китара. Освен това тя е и спортист, но се наложило да се откаже от кик бокса заради контузия.

След завършване на училище тя иска да следва или архитектура, или изобразително изкуство.