Обвиниха мъж за шофиране след употреба на алкохол
Обвиниха мъж за шофиране след употреба на алкохол / Dariknews.bg, архив

52-годишен мъж е привлечен като обвиняем за шофиране след употреба на алкохол. Мъжът е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл.343б ал.1 от НК - престъпление по чл.343б ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу обвиняемия бързо производство е установено, че на 25 октомври в Стара Загора, около 2,40 часа, е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Той е бил спрян за проверка за извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Обвиняемият е многократно осъждан, като две от присъдите му са отново за шофиране след употреба на алкохол. Мъжът е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора. Предстои внасяне на искане до Районен съд - Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража".