Двама мъже и жена пострадаха при катастрофи
Двама мъже и жена пострадаха при катастрофи / Дарик Враца - архив

Жена и двама мъже са пострадали в последното денонощие при катастрофи в област Монтана, съобщават от Областната дирекция на МВР. И двете пътно-транспортни произшествия са станали във вторник. Първата е от сутринта. На път Е-79 в района на с. Смоляновци, В. Н. /64 г./ от гр. София, при управление на личния си автомобил "Киа Сийд", губи управление над колата и се преобръща вдясно от пътното платно по посока на движението.

Заедно с него в автомобила били съпругата му С. Г. /63 г./ и друга жена - Р. Г. /60 г./, и двете от гр. София. В резултат от катастрофата е причинена средна телесна повреда на съпругата на водача. Жената е с разместване на шийни прешлени и отчупване на костици от гръбначен прешлен, без опасност за живота.

Причината за тази катастрофа са несъобразена с пътните условия скорост. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство срещу водача.
Втората катастрофа станала около 15,40 ч. на общински път между гр. Монтана и с. Николово. Сблъсъкът е между товарен автомобил "Волво ФМ 12" с монтанска регистрация, с водач С. Т. /36 г./ и лек автомобил "Ауди А4" със софийска регистрация, с водач Р.А./32 г./ от гр. Криводол.

В лекия автомобил пътували също 28-годишната Ц.Р. и 39-годишният Г.С., и двамата от с. Долно Белотинци. При катастрофата шофьорът и другият мъж в лекия автомобил са получили комоцио. Пострадалите са настанени в болницата в Монтана без опасност за живота. По двете МПС-та са нанесени материални щети. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство.