Връчиха годишните награди на община Сливен
Връчиха годишните награди на община Сливен / Община Сливен

Стефан Радев, кмет на община Сливен поднесе поздравление към сливенци по случай празника на града - Димитровден на тържествен концерт за връчване на годишните награди на общината.

„Радвам се, че имам възможност да благодаря на всички, които дават своя принос за развитието на Сливен в сферата, в която са най-добри. Празникът на града е повод те да получат признанието, което заслужват, и всички да научат за постиженията им", посочи в словото си кметът Радев.

По думите му всеки човек има своите достойнства, но когато съумее да насочи съзидателната си енергия към останалите, към обществения интерес, тогава личните качества стават част от мощната обединителна сила.

Връчиха годишните награди на община Сливен
netinfo

Концерт-спектакълът се състоя в голямата зала на Драматичния театър „Стефан Киров". Гости на празника бяха народните представители от Сливенски избирателен район Мария Белова, Иван Славов и Янко Янков, делегация от побратимените градове Печ /Унгария/ и Воронеж /Русия/, почетни граждани на Сливен, предишни носители на наградите на общината, общински съветници, много граждани.

Получиха се поздравителни адреси от евродепутата Мария Габриел, от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, от председателя на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова, от директорката на Инспекцията по труда Румяна Михайлова, от кметове на градове в страната.
Водещи на церемонията бяха Анна Ангелова и Константин Лунгов. Музикалните изпълнения бяха на Funky Miracle.

Връчиха годишните награди на община Сливен
netinfo

Всяка година, в навечерието на Димитровден - празника на Сливен, Общината връчва четири награди - за особен принос в литературата и изкуството, публицистиката и стопанската инициатива. Връчва се и наградата Милосърдие - за хора с добри сърца.

Кметът Стефан Радев връчи националната награда за литература и изкуство на актрисата Ефимия Павлова. Като носител на наградата „Добри Чинтулов", Павлова получи почетен знак с образа на Чинтулов, грамота на община Сливен и парична премия.
„Щастлив да отлича актриса, режисьор и директор, която свърза живота си със Сливен. Тя работи с професионализъм, майсторство и упоритост за популяризирането на името на града ни. През годините театърът става лауреат на множество национални и международни отличия", посочи Радев.

„В Кукления театър - Сливен направих първите си стъпки като професионална актриса, имах щастието и късмета да участвам в едни от най-емблематичните спектакли на театъра като „Бялата чапла", „Малкият принц", „Златка Златното момиче", „Ние, врабчетата" и много други. Нашите спектакли, показвани на международни и национални фестивали направиха Сливен разпознаваем", каза Павлова. Актрисата посвети наградата на всички, които са работили с нея през годините, на сливенската публика и на семейството си.

Заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова връчи наградата "Милосърдие" за 2016 година на Камелия Грозева, управител на Дневен център за възрастни хора с психични увреждания.

Връчиха годишните награди на община Сливен
netinfo


„За мен е удоволствие и ч

„Днес отличаваме предприемач, който разширява обема на дейността си, инвестирайки средства в построяването на нова производствена база с модерно оборудване по европейски стандарти. Това дава възможност не само да се увеличи производственият обем, но също така и да се ангажират нови кадри в него. Само за последните няколко месеца във фирмата са назначени близо 50 нови служители", каза Марков.ест да връча наградата „Милосърдие" на една дама, която работи с ентусиазъм и всеотдайност за благородна социална кауза", посочи Чиликова. Наградата е плакет, диплом и парична премия!
Камелия Грозева благодари на всички, който са я подкрепяли през годините и изрази загрижеността си от това, че не се прави достатъчно за хората с увреждания. „Не стигат дневните центрове за хора с увреждания. Няма достатъчно трудова заетост за възрастните хора с увреждания. Аз бих дала всичко, за да работим за тях и ще продължавам да работя. Болката уверявам ви е голяма", каза Грозева.
С наградата за стопанска инициатива "Добри Желязков" - почетен знак с образа на Фабрикаджията и диплом, е отличен Иван Начев, ръководител на фирма производител на висококачествени мебели. Приза връчи заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков.

Фирма „Начеви -90" получава приза за втори път. През 1998 година и през 2016. „Приемаме тази награда като искрица от предприемаческия дух на Добри Желязков и обещаваме да не я угасим". Отличеният дарява паричната награда за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен.

Връчиха годишните награди на община Сливен
netinfo

Церемонията продължи с концерт на Хилда Казасян. По-късно, на открита сцена на площад „Хаджи Димитър", се състоя концерт на група „Фондацията" и празнични илюминации.