Договорът за концесията на „Лудогорец Арена“ е готов, съветниците дадоха 3-месечен срок на кмета да го подпише
Договорът за концесията на „Лудогорец Арена“ е готов, съветниците дадоха 3-месечен срок на кмета да го подпише / Радка Минчева

Договорът за отдаване на концесия на стадион „Лудогорец Арена“ е готов и бе показан на сесията на Общински съвет-Разград, на която бе взето решение за определяне на концесионер на общинския имот. С решението си съветниците дадоха тримесечен срок на кмета д-р Валентин Василев да подпише договора.

По време на дискусиите обаче стана ясно, че готовност за това трябва да има и другата страна – концесионерът „ПФК“Лудогорец 1945“. Началникът на отдел „Общинска собственост и земеделие“ в община Разград Иван Ненов, който показа готовата документация, обясни, че според нормативната уредба футболният клуб и 13-те подизпълнители на ремонта на стадиона трябва да представят общо 261 декларации, доказващи вече обявените данни по процедурата. Документите се издават от различни институции и това отнема време – каза още Ненов. Изказването му бе по повод предложение на независимия общински съветник Милена Орешкова срокът за сключване на договора да е 1 месец. След уточнението съветниците отхвърлиха предложението за по-кратки срокове.

Добавиха в решението си обаче и срока на концесията, той е максималният – 35 години.
„Лудогорец“ бе единственият участник в процедурата за отдаване на концесия с предмет
Реконструкция и модернизация на стадион „Лудогорец арена”, неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера”. В офертата клубът се ангажира да плаща годишно концесионно възнаграждение от 14 000 лв., да инвестира в строителството на спортното съоръжение 18 500 000 лева, както и със срок за завършване на строителството от 10 години.

Всичките 30 общински съветници, които присъстваха на сесията, гласуваха „за“ докладната за определяне на ПФК“Лудогорец“ за концесионер на стадион „Лудогорец Арена“.

Договорът за концесията на Лудогорец Арена е готов съветниците дадоха 3месечен срок на кмета да го подпише
netinfo

Договорът за концесията на Лудогорец Арена е готов съветниците дадоха 3месечен срок на кмета да го подпише
netinfo