Селска кметица искала да се асфалтира път, ползван от брат й
Селска кметица искала да се асфалтира път, ползван от брат й / Thinkstock/Getty Images

Общинската организация на ГЕРБ в Троян сваля политическото си доверие от кмета на село Старо село Виолета Вълкова. Решение за това е взето на заседание на местното ръководство преди месец, но за него от партията съобщават едва сега.

„Мотивите за крайната позиция са не един и два, но капката, която преля чашата на търпението, е предложението да бъде асфалтиран път в Старо село, който ползва единствено братът на кметицата. Макар да сме наясно, че кметовете на малките населени места нямат правата да организират и реализират подобни проекти, фактът, че такова предложение е отправено до общинската администрация, вече говори за порочна практика и начин на мислене и действие, което не е в интерес на жителите на Старо село", се казва в позиция на ГЕРБ - Троян, изпратена до медиите.

ГЕРБ иска оставката на кмета на столичния район "Младост"

От нея става ясно, че по ул. „Софийска" в махала „Америка" е извършен ремонт за около 4330 лв. От общинската администрация обяснили, че текущият ремонт е извършен, след като кметският съвет в селото го е гласувал. „За всички е ясно, че ремонтът е нецелесъобразен и направеният разход е абсолютно необоснован от гледна точка на това, че има други улици в селото, които са в тежко състояние, а се ползват не от три семейства, както ул. „Софийска", а от всички жители на Старо село", пише още в партийната позиция.

От ГЕРБ в Троян заявяват категорично възмущението си от арогантното поведение на Вълкова.

Бойко Борисов се отрече от кмета на Трън (ВИДЕО)

Направените опити досега да се разговаря с нея и да й се вмени задължението да се съобразява с очакванията на хората, гласували за нея, са били безуспешни.

Други новини от Плевен