Русенската митница отчита с 50 млн. лв. повече приходи, заяви министър Горанов
Русенската митница отчита с 50 млн. лв. повече приходи, заяви министър Горанов / Снимка: Община Русе
Русенската митница отчита с 50 млн. лв. повече приходи, заяви министър Горанов
90743
Русенската митница отчита с 50 млн. лв. повече приходи, заяви министър Горанов
  • Русенската митница отчита с 50 млн. лв. повече приходи, заяви министър Горанов

Постъпленията от агенция „Митници“ за тази година може да надхвърлят с 2 млрд. лв. тези от предходната 2015 г., заяви в Русе министърът на финансите Владислав Горанов. По думите му това ще даде възможност дефицитът в бюджета да бъде сведен до нула.

В проектобюджета за следващата година е заложено увеличение на минималната работна заплата до 460 лв. от 1 януари, каза още министър Горанов. /чуйте в прикачения файл/

Министърът на финансите Владислав Горанов проведе днес работна среща с кмета Пламен Стоилов и неговия екип. На срещата, в кабинета на градоначалникът, присъства и народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев.

„Харесва ми начина, по който работите в екип с Пламен Нунев и неговите колеги. Последователни сте и успявате да реализирате важни за общината проекти“, заяви министър Горанов по време на срещата. Той беше категоричен, че ще продължи да лобира за Северна България и ще остане един от защитниците на проекта за автомагистрала от Русе до София. Приятно съм изненадан от факта, че Русе е много по-различен от преди, което лично мен като български министър ме удовлетворява. Живеете в един красив европейски град“, каза още министър Горанов след разходка в центъра на Русе и работни срещи в НАП и русенската митница. Министър Горанов заяви още, че правителството ще помогне с част от финансирането на инфраструктурата, като догодина ще осигури средства за изграждането на нови тротоари в града.

В края на визитата в Общината, кметът Стоилов връчи на финансовия министър статуетка – умалено копие на Паметника на свобода.