Над 300 мериха сили в областта на математиката
Над 300 мериха сили в областта на математиката / Община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков присъства на церемонията по награждаване на участниците в Димитровденското математическо състезание, която се проведе в залата на Общинския съвет. Той изрази удовлетворението си от факта, че проявата се радва на голям интерес и в него са взели участие над 300 ученици от Област Видин, цялата страна и съседните държави Сърбия и Румъния.

„Сигурен съм, че всички вие сте дали най-доброто от себе си, за да се представите достойно в състезанието, за което ви благодаря сърдечно" - каза той в приветствието си. След това Ценков връчи златните медали на 19 участници, класирали се на първо място в категориите от 3 до 12 клас, както и в „бивши ученици". Сред носителите на златни медали са петима ученици от сръбските градове Зайчар и Ниш и двама - от Бълчещи и Слатина, Румъния.

Тази година също бе връчена специалната парична награда на кмета на общината на 12 участници от областта. Девет от тях са от ППМГ „Екзарх Антим I". На церемонията по награждаването бяха връчени още по 13 сребърни и 13 бронзови медала, в това число - 4 на възрастни.

Огнян Ценков поздрави участниците в традиционното Димитровденско състезание, като нарече всички победители и им пожела да посрещнат с много настроение духовния празник на Видин - Димитровден, да бъдат успешни и да защитават достойно и в бъдеще името на нашия град.