Автомобилист № 1 на Варна с дебют в киното, играе себе си в екшън
Автомобилист № 1 на Варна с дебют в киното, играе себе си в екшън / снимка: pavel-lefterov.bg, видео: youtube.com

Една от изгряващите звезди на българския моторен спорт Павел Лефтеров ще участва във филма "Бензин". Високоскоростният екшън се снима в родния град на автомобилист № 1 на Варна за 2015 г.

В „Бензин" 18-годишният Лефтеров играе автомобилен състезател, разкри пред Дарик младият варненец, който тази година спечели шампионската титла в немския автомобилен шампионат.

„Беше тръпка, тъй като досега не съм участвал във филм. Хубавото е, че играя себе си, за което не се изискват кой знае какви актьорски умения. Беше едно интересно преживяване", сподели още Лефтеров.

Варна е основна локация за снимките на зрелищния екшън, който някои вече определиха като български вариант на "Бързи и яростни". Филмирането на каскадите започна в началото на октомври на фoнa нa вeтpoxoднитe ĸopaби в peгaтaтa „Toл Шипc". Заради снимките тези дни бяха затворени и централни варненски булеварди.

Историята в „Бензин" се върти около група автомобилни състезатели, които се занимават с нелегални гонки. Режисьор и изпълнител на главната роля е Асен Блатечки. В екшъна му партнират Калин Врачански, Пламен Манасиев и Снежана Макавеева.

С роля във филма ще се появи и фронтменът на американската метъл банда Годсмак. За целта Съли Ерна посети Варна миналата седмица. Вокалистът на Годсмак вече има зад гърба си няколко филмови участия, едно от които във филм, продуциран от Мартин Скорсезе. Какъв персонаж ще играе Съли Ерна в най-новия български филм се пази в тайна, но рокаджията сподели, че сценарият го е грабнал с високите скорости, хубавите жени и красивата история за любов.

За зрелищната лента се ползват над 40 тунинговани класически и съвременни състезателни коли за близо 1 милион лева. В снимките във Варна се включиха едни от най-атрактивните спортни коли в региона, разкри Николай Хаджимихайлов, който осъществи подбора на атрактивните возила. Като по-впечатляващи той открои Тойота Супра, под чийто капак има мотор с 1000 конски сили, и Нисан GT-R.

Сред около 100 кандидатствали коли са били избрани 25. Някои от тях са били просто за декор, а други са завъртяли гуми в сцените.

Участници в каскадите пък разкриха пред Дарик, че главните герои в екшъна се надбягват с Форд Мустанг и тунинговани БМВ и Ауди.

Всички каскади ще бъдат осъществени реално, не се предвижда включване на каквито и да било компютърни ефекти, обясниха продуцентите.

Зад „Бензин" стоят създателите на хитовия сериал „Под прикритие". Снимките започнаха преди няколко години, а по различни причини се стигна до известен застой. Първоначално продукцията бе озаглавена „Люси", но появата на едноименния филм на Люк Бесон накара авторите да сменят заглавието. Миналата година дори се появи официален трейлър на филма...

Снимките на филма приключват през ноември, а премиерата ще е през пролетта на 2017 година.