Искат нова психиатрична експертиза за сина на обвинения в двойно убийство Венцеслав Караджов
Искат нова психиатрична експертиза за сина на обвинения в двойно убийство Венцеслав Караджов / снимка: Кирил Кирилов
Искат нова психиатрична експертиза за сина на обвинения в двойно убийство Венцеслав Караджов
90737
Искат нова психиатрична експертиза за сина на обвинения в двойно убийство Венцеслав Караджов
  • Искат нова психиатрична експертиза за сина на обвинения в двойно убийство Венцеслав Караджов

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд, с което искането на обвиняемия Венцeслав Караджов за изменение на мярката "задържане под стража" беше оставено без уважение. Той е обвинен в това, че предумишлено и с користна цел, е убил родителите си. Съдът прецени, че предвид всички събрани до момента доказателства, все още не може да бъде разколебано предположението, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен.

Разследващите по делото са поискали нова психиатрична експертиза на 16-годишния внук на убитите възрастни хора Алекс. Тя ще бъде изготвена в София, съобщи адвокатът на баща му Зоя Тошкова. Експертизата ще изясни дали момчето може да дава достоверни обяснения по фактите и обстоятелствата по досъдебното производство за престъплението, допълни защитата на Караджов. Според нея вече са направени множество експертизи по делото, но досега не се е стигнало до разкриване на престъплението.

Пред магистратите прокурорът призна, че има само косвени доказателства за това, че Караджов е извършил убийството, но посочи, че те са достатъчни, за да има обосновано предположение за това, че е негово дело.

Полицаят беше категоричен, че няма нищо общо с убийството и също подчерта, че напразно се хабят парите на данъкоплатците по това разследване. Той отново изтъкна, че е жертва на личен мотив от страна на бившия си началник, сега зам.-директор на ОД на МВР – Пловдив, комисар Георги Георгиев.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Чуйте и от прикаченото аудио.