Кметът на Сливен връчи наградите на почетните граждани на Сливен
Кметът на Сливен връчи наградите на почетните граждани на Сливен / община Сливен


Кметът Стефан Радев награди отличените със званието „Почетен гражданин на Сливен" - актрисата Ефимия Павлова и Деньо Денев - писател. Те получиха Почетен знак с лента в цветове на знамето на Сливен,Значка, Диплом и карта на почетния гражданин. По предложение на комисията по символиката Стефан Радев удостои художника Георги Янакиев с Почетен знак-плакет.

Това стана на тържествено заседание на Общинския съвет, посветено на Празника на града -Димитровден, което се състоя на 25 октомври 2016 година от 10 ч.в зала „Май". Под звуците на националния химн и на химна на Европейската общност "Ода на радостта" беше посрещнато знамето на община Сливен, придружавано от учениците Дима Валентинова, Цветомир Петков и Яница Руманецова.

Кметът на Сливен връчи наградите на почетните граждани на Сливен
netinfo

Заседанието се ръководи от председателя на Общинския съвет Димитър Митев. «Днес сме се събрали, за да връчим присъдените високи отличия на община Сливен на достойни наши съграждани - личности, притежаващи високи добродетели и ярки качества. Нека техният пример спомогне за насърчаване и утвърждаване на добродетели в бъдещите поколения на нашия град. Димитровден е и празник на строителя-нека всички бъдем строители на града си, чрез осъществяването на цели, които да са в полза на обществото. Вярвам, че и занапред, обединени в своите усилия, ще продължаваме да работим за доброто име и благото на Сливен", каза Димитър Митев.
На Димитровденската сесия гости бяха почетни граждани на Сливен, Сливенският владика Иоаникий, народните представители Мария Белова, Галя Захариева, Иван Славов и Янко Янков, областният управител Татяна Петкова и нейните заместници, общински съветници от Нова Загора и Твърдица, ръководството на общината, кметове и кметски наместници от общината, ръководители на политически партии и движения, и регионални структури, представители на нестопански организации, медии и граждани.

Гости на празника са делегации от побратимените градове на Сливен - заместник-кметовете на Воронеж /Русия/ - Вадим Кстенин и Владимир Астанин, Естер Дели - общински съветник и Чаба Балла - ръководител на проект от Печ /Унгария/.

Кметът на Сливен поздрави гостите по случай празника на града. „Измина почти година от началото на моя мандат като кмет на общината. Заедно с общинските съветници бяхме изпратени с доверието на сливенските граждани и , убеден съм, всички осъзнаваме сериозната отговорност, която сме поели. Вървим по пътя с малки, но уверени крачки и се учим от грешките си. Продължаваме с голямата задача да направим промени към добро, да работим в полза на обществото и да оправдаем очакванията на хората. Пожелавам на нашия град да посреща синовете и дъщерите си от чужбина, да бъде спокойно място за старините на майките и бащите ни. Трупаме опит, вървим във вярната посока и няма да предадем доверието, защото Сливен заслужава усилията ни!", посочи кметът Радев.
„Радвам се, че и тази година посрещаме достойно празника на нашия град. Кметът каза, че се върви с малки стъпки, но напред - Напред да се гледа, напред да се върви, напред се отстоява. За това се иска вяра, надежда и любов. Както управляващите, така и управляваните трябва да намерят общия път и тогава ще намерят общите успехи, каза в приветственото си слово владиката на Сливен.

От името на народните представители от Сливенски избирателен район поздравление за празника поднесе депутатката Мария Белова. Гражданите на Сливен бяха поздравени и от областния управител Татяна Петкова.