Времето на 26 октомври: Облачно и мъгливо, идва захлаждане
Времето на 26 октомври: Облачно и мъгливо, идва захлаждане / БГНЕС, архив

Прогноза за четвъртък, 26 октомври

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, в часовете преди обяд на места в котловините и низините с мъгла. Първоначално в северозападните райони, а по-късно през деня на места и в останалата част от страната ще превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб, предимно от североизток. 

Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса. Максималните ще са в широки граници - от 11-12градуса в Дунавската равнина до 20-21 градуса в крайните югозападни райони от страната. През нощта срещу четвъртък валежите ще са повече места.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще доближи средното за месеца. Вечерта ще започне повишение.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около 13 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно през деня на места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще достигнат 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg