Рекорден брой държави на Балканиадата по бадминтон в Албена
Рекорден брой държави на Балканиадата по бадминтон в Албена / Албена

Рекорден брой държави ще се включат в Балканиадата по бадминтон за ветерани, която ще се проведе в началото на ноември във ваканционно селище Албена. Осем страни са потвърдили участие - това са Румъния, Турция, Сърбия, Гърция, Хърватска, Молдова, Македония и България. Страната ни ще бъде представена от над 40 състезатели.

„Изненадан съм от интереса към първенството при ветераните в България, което ще бъде от 3 до 6 ноември. Досега винаги по 4-5 държави участваха, но този път техния брой стигна 8. Осем са и отделните възрастови групи при мъжете и жените, като първата категория е 35+, а отделните групи са през 5 години. Най-възрастните участници ще бъдат между 65 и 69 години“, заяви проф. д-р Пюзант Касабян – президент на Балканската федерация по бадминтон и председател на родната ни централа, която през последните години бележи сериозен подем.

Касабян не пропусна да похвали домакините, при които тази година бяха проведени лагер на националите и срещи от първенството на „Б“ група.

Предстоящата Балканиада е трето мероприятие на бадминтонистите в Албена за годината. Всички срещи ще се играят в спортната зала, а церемонията по награждаването ще бъде на 5 ноември.