Болярово празнува
Болярово празнува / Общински пресцентър Болярово

Редица прояви отбелязаха празника на Болярово - Димитровден. Те започнаха още на 17 октомври с футболна среща с ученици от СУ „Д-р П. Берон" и ОУ „Ст. Караджа". На 18 октомври се проведе конкурс за рисунка на тема „Болярово-моето сърце" и изложба, както и конкурс за есе и разказ на тема „Болярово-моето сърце" и конкурс за фото снимка на тема „Болярово-моето сърце".

На 20 октомври се състоя междуобщински футболен турнир с отбори от Болярово, Елхово, Стралджа и Зимница, на следващия ден се проведе есенен крос с учениците и футболна среща между ФК „Ботев" и гостуващ отбор. Проявите продължиха с провеждане на спортни игри и музикална програма в детските градини, посветени на празника на града.

Днес, Денят на Болярово започна празнична сесия на Общински съвет и празнична литургия и литийно шествие в църковен храм „Св.Димитър" в град Болярово. В 11.00 ч. е концертната програма с участие на местни състави.

От 13.00 ч. ще е Детско шоу от Куклен театър Ямбол, а в 18.30 ч. проявите продължават с концертна програма с участието на ФА „Тракия" - Пловдив

Денят ще завърши с празнична заря от 20 часа.