Отново опашки и задръствания по пътя Смолян – Асеновград
Отново опашки и задръствания по пътя Смолян – Асеновград / netinfo

Отново опашки и задръствания изнервиха десетки чакащи шофьори по направлението Смолян – Асеновград. Според водачите, които подадоха сигнала, спиранията са на повече от три места, като се изчаква по половин час, а след това образувалите се колони от камиони и коли се предвижвали доста бавно.

„Над три часа пътувам от Асеновград в Посока Смолян, а още не съм стигнала Чепеларе. Чакаме на сумати меса, а опашките са ограмни. На едно място режат дърва, на друго почистват, на трето слагат мрежи, просто е ужасно да пътуваш в момента по това направление“, коментира Детелина Хаджиева. Причините най-вероятно са обрушването, което тече във въпростният участък, като то ще продължи до края на месеца, уточниха от Областно пътно управление. Според тях, не е получаван сигнал за сериозен проблем.

„Няма точно определен часови пояс на пропускане и спиране на движението, това се преценява на място и съобразно работата“, коментираха още от пътното управление в Смолян. Подобни проблеми има почти през цялото лято, като през активният летен сезон, най-големи задръствания се получаваха в почивните дни, когато потокът от туристи бе по-интензивен и в двете посоки.