Променят таксите за гробно място в Добрич
Променят таксите за гробно място в Добрич / Дарик Добрич

Нова методика за определяне на таксите за гробните места в Добрич предложи администрацията и тя бе одобрена от Общински съвет. По настояване на директора на предприятие „Обреден дом" таксите се привеждат в съответствие с одитния доклад от юли т.г. и със Закона за местните данъци и такси.

Премахва се зонирането на гробищния парк в Добрич. Занапред ще бъдат валидни следните такси за ползване на гробно място над 8 години: 25 лева за срок от 15 години; 130 лева - за вечни времена, и 250 лева - за семейни гробни места. Въвежда се и такса за урнов гроб, която ще бъде 50% от тази за гробно място.

Правят се още промени в Наредбата за местни такси и цени на услуги в Добрич. Общината вече ще предлага транспорт на зелени отпадъци, поради големия интерес към остатъците от коситба и други озеленителни дейности, каза зам.-кметът Елка Димова. Превозът до адрес на подалия заявка с товарен автомобил на общината, ще му струва 0.75 лева на километър. Ще се заплаща и такса 5 лева за час престой.
Нанасят се промени в цени за услуги в Библиотеката, и се определят цени от 10 и 5 лева на издания на Историческия музей.