Затварят изхода на Ловеч към Троян заради снимки на филм
Затварят изхода на Ловеч към Троян заради снимки на филм / dariknews.archive

Заради снимките на новия български филм „Моторът" на 26 октомври - сряда, временно ще бъде затворено движението по изходния път от Ловеч към Троян по ул. „Търговска", съобщават от пресцентъра на общината. Улицата ще бъде затворена от 13.00 до 17.00 ч. в отсечката от транспортния мост при Бароковите къщи до обходния път на Ловеч. В този времеви отрязък превозните средства ще бъдат пренасочвани по околовръстния път.

Община Ловеч се извинява на шофьорите за временното ограничение.

Снимките на филма „Моторът" започнаха на 24 октомври край ловешкото село Лешница. За естествени декори са избрани бившата мелница и мостът на река Осъм до селото.

Сюжетът на новия филм обхваща времето от 40-те години на миналия век и достига до наши дни. В главните роли са деца, избрани след дълъг кастинг, в останалите роли са познати и любими имена като Филип Трифонов и Ицко Финци.

Основните локации на екипа са ловешките села Старо Стефаново, Българене и Велчево и край Ловеч. Снимките ще продължат до 12 ноември.

Сценарист и режисьор на „Моторът" е Валентин Гошев („Самотни сърца"). Директор на продукцията е Иван Кирилов, а продуцент - Иван Тонев.