3000 домакинства и бизнес клиенти без електричество заради скъсани кабели
3000 домакинства и бизнес клиенти без електричество заради скъсани кабели / sxc.hu

Строителни фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ и оставиха близо 3000 домакинства и бизнес клиенти без електрозахранване в рамките само на вчерашния ден.

Потребители жк "Христо Смирненски" и кв. "Христо Ботев" в София останаха без ток между 11.59 и 12.31 ч. Друг скъсан кабел от предприемач прекъсна електрозахранването в Банско в интервала от 10.50 до 11.48 ч.

Това е третият път от началото на месеца, в който зимният ни курорт остава без ток заради несъобразени изкопни дейности на трети страни.

Строителни фирми скъсаха кабели и оставиха близо 5000 клиенти без ток

"14 кабела на ЧЕЗ скъсаха строителни фирми от началото на месеца. Най-често са засегнати столицата и курортите. Вчера отново хиляди хора бяха потърпевши, заради несъобразени действия на трети лица. Настояваме за съгласуване на изкопните дейности с компанията и стриктно спазване на нашите указания", коментира Васил Василев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Дружеството изготвя констативни протоколи при всички ситуации, когато е нарушена целостта на кабели на компанията, и ще предявява претенции на фирмите, извършвали изкопните работи, за нанесени щети.