Кметът отново апелира за опазване на изграденото по европроекти
Кметът отново апелира за опазване на изграденото по европроекти / dariknews.archive

На редовната си седмична среща с управата на Община Плевен, кметът Георг Спартански отправи апел към гражданте за опазване на изградените по европроекти обекти в града. Дни преди предстояща проверка на европейско ниво, той коментира пореден сигнал от гражданин за счупен навес на спирка в плевенсия квартал „Дружба".

Спартански показа пред медиите снимки, изпратени от гражданин от квартал "Дружба", от които се вижда поредният вандалски акт в Плевен. Проблемът вече е решен като навесът на спирката е ремонтиран от фирма „Инжстрой".

Кметът отново апелира за опазване на изграденото по европроекти
netinfo

По този повод Георг Спартански обясни, че предстои европейска проверка от най-високо ниво, в която ще участва и зам.-министър Деница Николова, която осъществява оперативното ръководство по Програма Региони в растеж.
„Надявам се да се представим така, че да не ни се налагат финансови санкции и корекции", каза кметът и за пореден път отправи апел към плевенчани да пазят и да не рушат изграденото. Той добави, че то може да е създадено с европейски средства, но поддръжката и ремонтите са единствено за сметка на общинския бюджет, тоест със средства на всеки един от нас. Георг Спартански припомни, че санкциите са жестоки, ако обектите не се стопанисват във вида, в който са предадени и одобрени. Кметът отново коментира и изрази съжаление, че всеки ден се налага да бъдат ремонтирани счупени пейки, кошчета, детски и фитнес площадки.

Според Спартански, "ако всички ние не се научим на непримиримост към гражданите, които рушат създаденото в града ни, трудно ще се преборим с вандализма".

В края на седмицата проверяващата комисия, с участието на зам.-министър Деница Николова от МРРБ, ще започне оглед на изградените с евросредства обекти в града - площад „Възраждане", Депото за битови отпадъци, както и Панорамата и парк „Кайлъка".