Община Нова Загора с нов спечелен проект по ОП „Региони в растеж 2014 - 2020 г
Община Нова Загора с нов спечелен проект по ОП „Региони в растеж 2014 - 2020 г / община Нова Загора

Нов договор по проект по ОП „Региони в растеж" 2014 - 2020 г. подписаха кметът на Нова Загора Николай Грозев и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. С проекта ще бъде реализирано проектното предложение „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на територията на град Нова Загора - център" по процедура „Енергийна ефективност в периферните райони".

Предвижда се дейностите по проекта да бъдат осъществени в рамките на 30 месеца, като финансирането е осигурено от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата стойност на подписания договор възлиза на 1 974 621,06 лв., като 1 678 427,91 лв. от тях са европейско съфинансиране, а 296 193,15 лв. - национално.

По повод новоподписания договор по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020 г. кметът Николай Грозев сподели: „Поредният проект, спечелен от Общината, стана факт. Още пет жилищни сгради в Нова Загора ще бъдат обновени и санирани.

Чрез средствата, предоставени от Европейския съюз, продължаваме да развиваме нашия град, така че той все повече и повече да придобива облика на едно добро място за живеене, развитие и препитание на хората."

В рамките на изпълнението на проекта ще бъдат извършени дейности, довеждащи до намаляване на експлоатационните разходи за сградите и удължаване на техния жизнен цикъл.

Целта е да бъде достигнат най-малко клас на енергопотребление „С" във всяка жилищна сграда. Нов облик ще придобият блоковете, находящи се на ул. „Васил Левски" № 36, ул. „Васил Левски" № 46, ул. „Васил Левски" № 51, ул. „Васил Левски" № 32 и ул. „Васил Левски" № 47.