Поставени неправилно тръби за газ пречат на ремонта на плевенска улица
Поставени неправилно тръби за газ пречат на ремонта на плевенска улица / dariknews.archive

Поставени на плитко под настилката тръби за пренос на газ създават трудности при ремонта на улица „Кара Кольо" в Плевен. Това съобщи кметът Георг Спартански на редовната си работна оперативка. Кметът уточни, че това е една от улиците, които са включени в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2016 г. и се ремонтират със средствата от преходния остатък от целеви трансфери за капиталови разходи в размер на 2 милиона лева. Финансовите средства, отпуснати за ремонта на тази улица са в рамките на близо 350 000 лева.

Георг Спартански обясни, че тръбите за газ са разположени на плитко под настилката, вместо това да е встрани на пътя. Поради тази причина се налага да се положат специални пластмасови розетки, върху които попада трошеният камък и не може да се разпръсква встрани при натоварване от тежките автомобили. След това става възможно полагането на асфалта.

"Целта ни е да направим улицата проходима. Работата там е рискова, заради възможни в бъдеще усложнения и аварии", каза Спартански като подчерта, че проблемът не е във фирмата - изпълнител на проекта. Той допълни, че не може да има отказване сега, да се върнат парите на държавата и да се оставят там тези ями, трапове и ровове, които са опасни както за хората, така и за машините.