Община Сапарева баня с диплом като целогодишна туристическа дестинация
Община Сапарева баня с диплом като целогодишна туристическа дестинация / Община Сапарева баня

С Диплом за изключителен принос за развитието на страната ни като целогодишна туристическа дестинация бе отличена община Сапарева баня по време на Деветото издание на Черноморския туристически форум. Тазгодишното издание на форума във Варна, предназначен за професионалисти от бранша, бе на тема: "България - туристическа дестинация за четири сезона".

"Форумът вече осем години успешно съчетава науката и практиката в туризма. "По време на него се поставят и дискутират важни въпроси относно сезонността на туризма, възможностите за практикуване на целогодишен такъв и удължаването на туристическия сезон", поясни експертът по търговия и туризъм Милен Колев, който представи Сапарева баня на изложението. Той обясни, че Общината се е представила с щанд на събитието, което е било официално открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. На изложението Сапарева баня промотира възможностите си за развитие на балнео, СПА, зимен, планински, еко и религиозния туризъм.

Община Сапарева баня с диплом като целогодишна туристическа дестинация
netinfo

"Признателни сме за отличието, което получихме и за оценката, която бе дадена за работата ни. За нас бе изключително полезно да участваме във форума и да покажем потенциала на нашата община. Почерпихме полезни идеи за устойчивото развитие на туризма и за превръщането ни в целогодишна дестинация", коментира кметът на Сапарева баня Калин Гелев.