След напрегнати номинации, които Съквартирантите имаха възможност да изгледат заедно със зрителите на NOVA, номинирани за изгонване тази седмица се оказаха: Миглена, Емануела, Ути, Роро, Торнев и Борислав. Това обаче далеч не беше финалният списък и зрителите имаха последната дума. Те трябваше да спасят двама от номинираните, чрез гласуване във Фейсбук страницата на предаването, а безапелационни победители от него са Емануела с 37 хиляди и Миглена с 29 хиляди харесвания.

По този начин на елиминациите в петък четирима мъже ще се изправят един срещу друг в битка за зрителската любов и това са: Ути, Боби, Торнев и Роро. А кой от тях ще напусне шоуто завинаги, предстои да разберем.

Във VIP Brother live тази вечер видяхме и краят на крехкия мир в Къщата след напускането на Лара в петък. Само ден преди двойните елиминации, Миглена и Ирина проведоха откровен разговор и стопиха ледовете между лагерите си. Разбирателството обаче продължи само ден, а след високата зрителска подкрепа за Миглена и напускането на Лара, Ирина се почувства уязвена и нападна Емануела с въпрос „по-добър ли е климатът в къщата след разпадането на ядрото?". Това доведе до поредни словесни сблъсъци, последвани от дълги и яростни обсъждания на противниковите лагери.

В най-известната Къща се прокрадна и една евентуална добра вест - тази за възможна бременност на Деси Цонева, но за съжаление дори тя бързо беше помрачена от скандали. След като Деси категорично заяви, че веднага би прекратила една евентуална настояща бременност, защитникът на морала Торнев избухна, а в опита си да защити правото на избор на Деси, Ирина влезе в словесен конфликт с него. Случаят се оказа много шум за нищо и след направен от Деси тест, се оказа, че бебе няма да има.