Проф. Любомир Халачев: България има нужда от много силен дипломат като Калфин
Проф. Любомир Халачев: България има нужда от много силен дипломат като Калфин / Радка Минчева
Проф. Любомир Халачев: България има нужда от много силен дипломат като Калфин
90719
Проф. Любомир Халачев: България има нужда от много силен дипломат като Калфин
  • Проф. Любомир Халачев: България има нужда от много силен дипломат като Калфин

България има нужда от много силен дипломат като Ивайло Калфин. Това заяви в Разград кандидатът за вицепрезидент на коалиция „Калфин – президент“ проф. Любомир Халачев.

Според него кандидат-президентската кампания е тръгнала вяло, от нелепата ситуация, в която медии и социологически агенции обявяват, че балотажа ще е между БСП и ГЕРБ и другите едва ли не няма смисъл да се явяват.

„Колкото повече минава времето, никак не е ясно какво ще стане накрая. Хората не са отегчени и заслепени от ситуацията, в която се намира България. Често се разбира от срещите ни с хората, че голяма част от българския народ не иска да разговаря за политика по различни причини, но това не значи, че те няма да гласуват. Постепенно всички кандидати разбраха, че освен ярко заявените им поддръжници трябва да се обърнат и към тази част от българския народ, която не се явява по митинги, но си прави сметката за кого ще гласува. Имам усещане, че ще гласуват доста повече избиратели, отколкото на останали избори, а и повече от на миналите президентски.

Всеки ден се разместват акцентите, в последните дни се появяват журналисти, социолози още не, които казват, че нашият претендент Калфин има  все по-големи шансове и може би ще е изненадата. За някого ще бъде, за нас няма да е изненада, знаем, че е подготвен политик и се надяваме на балотажа, че ще се яви, изненадата ще е кой ще е с него на балотажа.

Проф. Халачев заяви, че двамата с Ивайло Калфин са се ангажирали да коментират останалите кандидати единствено по отношение на това доколкото са подготвени за държавната институция.

Ние продържаваме да твърдим, че всички имат човешки и професионални качества, но когато говорим за президентската институция, която изисква специфични качества, няма друг кандидат с такива експертни качества и биографията на Калфин.

С оглед сложната международна обстановка през следващите 2 години България ще има нужда от много силен дипломат като Ивайло Калфин – категоричен бе проф. Халачев.

Самият проф. Халачев се чувства готов за поста вицепрезидент, по думите му основните правомощия за тази институция се делегират от президента. Сред новите елементи, които двойката Калфин/Халачев ще въведе в Президентството е реализация на Програма за култура, изкуство и образование.

В Лудогорието проф. Халачев се срещна с жители на Разград и Кубрат. В Разград откри есенната изложба на дамския клуб на АБВ. Сръчните майсторки му подариха две картички с гоблен – една за него и една за кандидата за президент с №15 в бюлетината Ивайло Калфин. Проф. Халачев имаше и среща с граждани.

Чуйте още от прикачения звуков файл.

Проф Любомир Халачев България има нужда от много силен дипломат като Калфин
netinfo

Купуването и продаването на гласове е престъпление!