Теменужка Петкова защити Добрев за АЕЦ Белене
Теменужка Петкова защити Добрев за АЕЦ Белене / БГНЕС, архив

"Делян Добрев не е правил нито едно плащане към "Уорли Парсънс", заяви енергийният министър Теменужка Петкова на извънреден брифинг тази вечер.

Ще има още обвинени за АЕЦ "Белене"

Петкова обясни, че Добрев е разпоредил да бъде ограничена дейността на "Уорли Парсънс" до извършване на технически надзор. Тогава се подписва и протокол, с който се договарят двете страни да минимизират дейностите заради спрените дейности по АЕЦ "Белене". С това сумата за "Уорли Парсънс" става 890 хил. евро.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев.

Делян Добрев сам се отказа от имунитета си

Искането се основава на доказателства, събрани от Софийска градска прокуратура за извършено от Добрев в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма престъпление умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК в размер на 4 561 697, 27 евро. След съобщението на прокуратурата Делян Добрев подаде заявление за отказ от имунитет и коментира: „Не съм виновен за нищо. Това много бързо ще се докаже в съда".

Източник: БГНЕС