Влади Въргала и Елен Колева в премиера на шуменския театър
Влади Въргала и Елен Колева в премиера на шуменския театър / dariknews.bg

Владислав Карамфилов - Въргала и Елен Колева са звездите на премиерната постановка в ДКТ „Васил Друмев" - Едно на лице - две наопаки.

Пиесата е на нобеловия лауреат за литература Дарио Фо, а режисьор е Михаил Петров.

Сценографията и костюмите са вдъхновени от Диляна Асенова. За музикалното оформление се е погрижил композиторът Пламен Мирчев- Мирона.

В представлението заедно с Влади и Елен своя талант влагат и актьорите от трупата на театъра. Не мога да ги разделя на гастрольори и щатни артисти. Те сякаш са едно - живеят и работят заедно, каза Михаил Петров. Той заяви, че постановката е станала изключително бързо, с репетиции и в Шумен, и в София.

Наложи се и смяна на актриса, каза още режисьорът и посочи, че на мястото на Меглена Стоева публиката ще види Марина Мозжухина. Това не ни притеснява, напротив - тя има много качества, което ще бъде в помощ, заяви Михаил Петров.

Той определи „Едно на лице - две наопаки" като сатира, стигаща до гротеска и фарс. Безкрайно смешна, но и мъдра, обясни Петров и добави, че основните теми в нея са опозицията и властта и как устройството на обществото не може да удовлетвори душевните нужди на човека.

Пиесата е писана преди 30 години за Италия, а е актуална за България в момента, посочи Влади Въргала. Той заяви, че за него тази роля е една авантюра, тъй като от доста време не е играл в държавен театър.

Нещата, които ме провокираха да я приема, бяха градът - Шумен, и авторитетите, които ме поканиха, каза актьорът.

Елен Колева определи своята героиня като страстна и ревнива италианка, която се бори до последно за мъжа си. Това е една прекрасна комедия с огромен заряд, каза тя.

Премиерата на постановката „Едно на лице - две наопаки" е в сряда от 19 часа.