CodeWeek Враца 2016 вдъхнови над 200 човека
CodeWeek Враца 2016 вдъхнови над 200 човека / netinfo

На 22-23 октомври 2016 за трета поредна година се случи CodeWeek Враца, най-голямото ИТ събитие в северозападна България. Идеята на обучението е да даде възможност на успели професионалисти в различни области да споделят своят опит с хора от различни възрасти. Имаше над 200 участника на възраст от 10 до 60 години, 24 лектора и много ентусиазъм в ППМГ "Акад. Иван Ценов" и НУ "Софроний Врачански". Те бяха разделени в 13 различни модула групирани по 10-15 човека. Участниците се запознаха отблизо с най-популярните възможности за професионално развитие в ИТ сферата, получиха вдъхновение, насоки и почерпиха от опита на лекторите. В края всички участници се събраха отново заедно, за да видят какво са сътворили колегите им в другите стаи.

Бяха представени проекти от всеки един от 13-те модула:

Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress

Увод в програмирането (Java, C#, друг)

Създаване на приложения за Андроид

Front-end - създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript

Видеообработка

Photoshop

Анимиране

Роботика за начинаещи

Софтуерно тестване (QA)

Програмиране за най-деца (5-7 клас)

Роботика за деца (5-7 клас)

Бизнес мислене

Хакатон

На откриването приветствие към участниците отправи кметът на Община Враца, Калин Каменов. А Дейвид Раденков, който е завършил ПМГ Враца и в момента е ръководител на екип в Нетинфо разказа с какво точно се замиава той и какво представлява работата в ИТ сферата.

Участниците получиха различни награди осигурени от спонсорите Google, Reach for Change, ICN, BGO Software и Questers. Победителите в хакатона пък получиха парична награда от 200лв.