Кметът зад инициативата на „Петлите” помощ на сирачета
Кметът зад инициативата на „Петлите” помощ на сирачета / netinfo

Кметът на Бургас, Димитър Николов подкрепи инициативата на ТФ „Петлите" и приятели за подпомагане на децата в неравностойно положение. Спектакълът на групата е по повод 10 години от създаването на формацията.
Младите танцьори са нетърпеливи да покажат най-новата си постановка. Тя е подготвена специално турнето им, което стартира от Стара Загора на 3 ноември.
Заедно с момчетата от Electra Crew децата усилено репетират най-новите танци, които ще взривят не само публиката в Бургас, но и в цялата страна. С Electra Crew те бяха заедно на една сцена през 2015 г. в телевизионното шоу „България търси талант". Оттогава датира тяхното приятелство. Преди 7 месеца решават да направят заедно спектакъла за годишнината на формацията. Талантливите танцьори от Пазарджик, които достигнаха до полуфинала на шоуто по BTV, ще участват във всеки един спектакъл от турнето. Танцовата формация е създадена през 2006 г. в бившия интернат „Александър Георгиев - Коджакафалията". Оттогава формацията е приела и деца от социално слаби семейства, и от бургаски училища. Идеята на екипа е по-лесното интегриране на децата. До момента групата има 6 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов. „Петлите" имат много награди и призове от престижни фестивали. За тези 10 години от създаването си са направили над 300 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца. Бургазлии и гости на града ще могат да се насладят на спектакъла на 21 ноември в залата на НХК. Билети на касата на НХК. Началото е в 19.00 часа.