Отбелязаха 85-та годишнина от смъртта на Стефан Панаретов
Отбелязаха 85-та годишнина от смъртта на Стефан Панаретов / областна администрация Сливен

85-та години от смъртта на Стефан Панаретов бе отбелязана в Сливен.

Посланик Тихомир Стойчев и дипломати от посолството на Република България във Вашингтон положиха цветя на гроба на Стефан Панаретов. Цветята бяха положени от името на областния управител на област Сливен Татяна Петкова, сливенската общественост и мисията ни в САЩ.

От 2010 г. насам Министерство на външните работи на Република България съдейства на Областна администрация Сливен за осъществяването на инициативата, превърнала се в традиция - отбелязване на годишнината от кончината на Стефан Панаретов Хаджиилиев - първият дипломат на България в САЩ и член на Българската академия на науките. На 19 октомври 2016 г. се навършиха 85 години от смъртта на родения в Сливен български дипломат, посветил значителна част от живота си на развитието на двустранните отношения между България и Съединените щати.

Посланик Стойчев информира областния управител, че молбата й за отбелязване на годишнината и полагане на цветя на гроба на Стефан Панаретов, е удовлетворена. Татяна Петкова изразява своята благодарност към посланик Тихомир Стойчев, служителите на посолството ни в САЩ и Чавдар Жечев - директор на Дирекция „Америка" в Министерство на външните работи за оказаното съдействие.