Григор Димитров ще участва на турнира в София
Григор Димитров ще участва на турнира в София / Guliver/Getty Images

Организаторите на турнира по тенис "Garanti Koza Sofia Open" обявиха участието на Доминик Тийм и Григор Димитров във второто издание на надпреварата, което ще се състои от 5 до 12 февруари 2017 г. в зала "Арена Армеец" в българската столица, съобщава Gong.bg.

23-годишният Tийм, в момента девети в света, спечели четири титли през този сезон и достигна полуфинал на "Ролан Гарос" в Париж.

"Чакам с нетърпение да играя в София, каза Тийм. Знам, че градът е красив и има много запалени тенис фенове. 2016-а е страхотна за мен и се надявам да започна и следващата година подобаващо. Sofia Open в важен турнир и се надявам да покажа най-доброто от себе си", заяви Тийм.

Гришо остава 18-и в света

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна сред 20-те най-добри играчи в света, а през миналия уикенд той достигна до полуфинал в Стокхолм. Преди това Димитров достигна финал в Пекин, отстранявайки играчи като Рафаел Надал, Милош Раонич и Люка Пуй. В кариерата си Димитров е достигал до номер 8 в ранглистата на ATП, полуфиналист е на "Уимбълдън" и е на път да се върне в елита на мъжкия тенис.

Какъв щеше да бъде Гришо, ако не беше тенисист?

"За мен е удоволствие да бъда част от GarantiKoza Sofia Open през февруари следващата година, каза Григор Димитров. Ще бъде чест за мен да играя в родината си и да споделя част от вълнението на световния тенис. Заедно ще се наслаждаваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро!", каза Димитров.

Подробности четете в Gong.bg

Министър Красен Кралев присъства на пресконференцията, на която бяха обявени подробностите за турнира на АТП в София.