Автобуси ще изпълняват нови градски линии във Враца
Автобуси ще изпълняват нови градски линии във Враца / Община Враца - архив

Автобусите, които през лятото Община Враца купи, за да пътуват по трасето на спрените временно тролейбуси, ще изпълняват нови градски линии. Те ще осъществяват връзка с индустриалните части на града и зоните, в които не пътуват тролейбуси. Това стана ясно на днешното заседание на общинския съвет. Новината дойде от кмета Калин Каменов, който отговори на актуален въпрос на общинския съветник Цветелина Дамяновска.

Новите линии на обществения транспорт ще са две – с номера 14 и 15, и ще пътуват само в делнични дни. Автобус № 14 ще пътува по маршрут – Табашки мост, магазин “Кауфланд”, ДНА, “Околчица”,  площад “Св. Софроний Врачански”, Клуб на инвалида, ДКЦ, “Чайка”, “Центромед”, “Орловец” и обратно. Другата линия, която ще е с номер 15, ще пътува от Противочумния институт, през ВРЗ “Вола”, Професионалната техническа гимназия “Н. Й. Вапцаров”, базата на “БКС”, бензиностанция “Аванти”, площад “Руски”, ДНА, площад “Св. Софроний Врачански”, площад “Суми”, по бул. “Демокрация”, стадион “Христо Ботев”, белодробният диспансер, ул. “Георги Апостолов”, жк “Младост”,  фирма “Житара”, ТЕЦ “Химко”, “Чехпласт”, “Славянка” и обратно.

Новите линии ще започнат да се изпълняват от 1 януари 2017 г. Кметът Каменов категорично опроверга слуховете за закриване на общинското дружество “Тролейбусен транспорт”. Напротив, той подчерта, че се търсят възможности по различни програми с европейско финансиране да бъде обновен тролейбусният парк на дружеството.