Бившата Дивизия става изцяло общинска собственост
Бившата Дивизия става изцяло общинска собственост / dariknews.bg
Бившата Дивизия става изцяло общинска собственост, министър Николай Ненчев
90692
Бившата Дивизия става изцяло общинска собственост, министър Николай Ненчев
  • Бившата Дивизия става изцяло общинска собственост, министър Николай Ненчев

Министърът на отбраната Николай Ненчев обяви, че ще бъде даден военен имот на Община Шумен. Касае се за бившата „Дивизия", чиято собственост в момента се дели между кметството и военните.

"Поех ангажимент към кмета за един имот, който днес вероятно ще финализираме", каза Ненчев. Кметът Любомир Христов уточни, че става дума именно за бившата „Дивизия".

Николай Ненчев е в Шумен, за откриването на реновираната спортна зала на Военното училище. Лентата на съоръжението беше срязана от него, деканa Сашо Евлогиев, кметa на Шумен Любомир Христов.

Бившата Дивизия става изцяло общинска собственост
netinfo

На откриването на реновираната спортна зала присътваха олимпийските шампиони Румяна Нейкова и Йордан Йовчев.

Спортният комплекс на военното училище е построен през 1976 година и пуснат в експлоатация на следващата година, припомни Сашо Евлогиев.

До 2008 година сградата не е ремонтирана основно. През 2009 година от Министерството на отбраната отпускат средства и е направен основен ремонт,който включва саниране и подмяна на ел. инсталацията. Тогава са ремонтирани и плувните басейни.

През април 2016 година за първи път Военния спортен клуб и Община Шумен стартират програма за безплатно обучение по плуване за деца.

Ремонтът, който е направен, е на стойност 23 хил. лв. 11 500 лева са отделени от ВСК, а 9 500 лв. Са дарени от Алкомет АД.

С парите е ремонтиран пода на залата, поставено е ново ЛЕД осветление, и предпазни решетки за дограмата и отоплителите.

Бившата Дивизия става изцяло общинска собственост
netinfo

В залата може да се практикуват няколко вида спорт - баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички и тенис, както и гимнастика и бойни спортове. Към залата има и фитнес, сауна и кардио център.

Министър Ненчев пожела успех на спортистите и подари мрежа за волейбол, топки и ракети за тенис. В отговор ВСК пък му подари спортен екип за волейбол с номер 6. Дано всички проблеми на военното министерство да се решават с отличен, каза Сашо Евлогиев.

Бившата Дивизия става изцяло общинска собственост
netinfo

Министър Ненчев припомни, че ведомството му е отделило обещаната сума за ремонт на сградата на щаба. Ремонтните дейности ще излязат около 680 хил. лева, като вече се изработва проект за реновирането.