Детски междуобщински футболен турнир по повод празника на Болярово
Детски междуобщински футболен турнир по повод празника на Болярово / община Болярово

Едно от най-атрактивните спортни празнични мероприятия по повод празника на Болярово - 26 октомври , Димитровден беше междуобщинският детски футболен турнир. В него взеха участие отбори от четири общини: Болярово, Елхово, Стралджа и „Тунджа".

Четири бяха отборите на децата, включили се в атрактивната надпревара. Домакините от Болярово, Стралджа, „Ураган" - с. Бояджик и новите участници - тези от община Елхово.
След изтеглен жребий, първите две срещи бяха между „Ураган"- с. Бояджик и „Стралджа" и домакините от Болярово и новите участници от Елхово.

Футболистите от детската школа на „Ураган" поведоха, но съперниците им от Стралджа не след дълго изравниха. Въпреки това, момчетата от Бояджик успяха да вземат преднина отново и първото полувреме завърши с водещ резултат за тях - 2:1. Въпреки усилията и на двата отбора, дербито завърши наравно, след изравнителния гол на стралджанци през второто полувреме. Последва изпълнение на дузпи, но никой от съперниците дълго време не можа да вземе превес. С много усилия, но заслужено, „Ураган" отиде на финал, а стралджанци останаха да играят за трето или четвърто място с домакините от Болярово. Боляровци отпаднаха от борбата за финал, като загубиха първия си мач от младите играчи на ОФК „Елхово" - детска възраст с 1: 3. Единственото тяхно попадение бе отбелязано от Иван Гочев през второто полувреме. Елховлии поведоха през първото с два гола, а през второто отбелязаха и трети.

Детски междуобщински футболен турнир по повод празника на Болярово
netinfo
Домакините от Болярово понесоха поражение и от децата на Стралджа и останаха четвърти. Мъжете на двата тима през този сезон са съперници в „А" областна група. А тези на „Ураган"- Бояджик и на ОФК „Елхово" съответно - съответно във „В" група. Закономерно така се случи и при децата, които премериха сили в тези дербита.

На финала се изправиха децата от „Ураган" и „Елхово" и отново въпреки че малките футболисти на Бояджик поведоха, към края на срещата неочаквано елховлии изравниха и отново се стигна до изпълнението на дузпи. Те решиха участващите за първа година в детския турнир - децата на ОФК „Елхово" като шампиони. И не след дълго елховлии вдигнаха златната купа на победители, връчена им от председателя на МКБППМН Мария Чанева (секретар на община Болярово). Второто място и сребърна купа получиха невероятните футболисти от „Ураган" , които показаха отлични умения, техника и характер. Трети останаха стралджанци, а четвърти - домакините от Болярово.

Детски междуобщински футболен турнир по повод празника на Болярово
netinfo

Всички отбори получиха грамоти и награди.