Христина Палева с номинация в конкурса „Кристална лира`2016”, категория „Педагог“
Христина Палева с номинация в конкурса „Кристална лира`2016”, категория „Педагог“ / Снимка: Община Благоевград

Солистката на Биг Бенд - Благоевград и преподавател по пиано и поп и джаз пеене Христина Кацарска-Палева е номинирана в конкурса „Кристална лира`2016". Тя се бори за призово място в категория „Педагог", в надпреварата, организирана от Съюзът на българските музикални и танцови дейци и Classic FM радио.

Престижната номинация на Христина Палева е по повод многобройните успехи и челните места, спечелени от нейните ученици Лъчезар Кацарски, Александрина Механджийска, Вили Пендичева, Виктория Янакиева, Боян Георгиев и Петя Стойчева в национални и международни конкурси. Всеки, който желае да подкрепи солиста на Биг Бенд - Благоевград и вокален педагог, може да гласува на kristalnalira@classicfm.bg, като посочи името и категорията, която подкрепя. Крайният срок за гласуване е 12.00 часа на 27 октомври 2016 година.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 20-та тържествена церемония по връчването на националните награди за музикално и танцово изкуство „Кристална лира`2016". Тя ще се състои, по традиция в Деня на народните будители, 1 ноември 2016 година от 19.00 часа в залата на Държавен музикален и балетен център-София. Вход свободен.

Проектът се осъществява с партньорството на Нов български университет. Юбилейното издание „Кристална лира` 2016" и е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община и се организира с любезното съдействие на Министерство на културата.

Медиен партньор е Българската национална телевизия. Наградите „Кристална лира" са учредени през 1997 година с цел създаване на система за обществено отбелязване на ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство.