Учиха на демокрация младежи от пет училища в Ловеч
Учиха на демокрация младежи от пет училища в Ловеч / netinfo

Третото издание на „Младежка академия за демокрация и развитие" стартира в Ловеч, съобщиха организаторите от сдружение „Знание".

В рамките на два дни 20 младежи от пет училища в Ловеч имаха възможност да подобрят познанията си, свързани с темите демокрация и развитие, роля и функции на органите на местното самоуправление, както и темите, касаещи формите на гражданското участие, структура и управление на неправителствените организации, партньорство и др. Освен теоретична част в обучението бяха включени и практически модули, в които младежи влизаха в ролята на кандидати за кметове, пресъздавайки публичен дебат и предизборна кампания, а останалите участници се включиха в ролевата игра, давайки своя таен вот за един от двамата кандидати.

Целта на Младежката академия е да постави основите на важни познания по изброените теми, с което да се стимулира и подобри гражданската активност сред младежите.
Младежката академия за демокрация и развитие предвижда да запознае тазгодишните си участници и с работата на общинския съвет чрез посещение на сесия на местния парламент.
Участниците ще се запознаят още и с дейността на неправителствени организации в Ловеч.

Младежката академия за демокрация и развитие е възможност младите хора на Ловеч да повишат интереса и мотивацията си към обществено значими теми и към участие в развитие и реализиране на младежките политики в общината.