3-дневен Младежки джаз фестивал започва в Димитровград
3-дневен Младежки джаз фестивал започва в Димитровград / Община Димитровград

Традиционният Младежки джаз фестивал, който е част от програмата на димитровградските Есенни музикални дни, стартира от днес и ще продължи до 26 октомври включително. В 13 часа в Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" с концерт ще гостува Увира Бруно Хафизи трио с музиканти от България, Чехия и Италия. В 18 часа те ще се представят с концерт и в Камерната зала на КДК. Финалната проява в програмата за днес е от 20 часа в клуб "Муза" на КДК, където ще гостуват студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив.

Утре студентска джаз-формация от НМА „Панчо Владигеров“-София ще гостува от 13 ч. в кабинет „Георги Горелски“ на СУ „Васил Левски“. От 18 ч. в Камерната зала на КДК за ценителите на джаза е концертът на група „Соул бемол“.

Младежкият джаз фестивал приключва на 26 октомври, сряда, с концерт на формация от музикалното училище в Стара Загора в ПМГ "Иван Вазов" от 13.30 ч. Финалът е концерт в Камерната зала на КДК от 18 ч. с концерт 30 години Асустично джаз трио –Димитровград“.

 

Програмата на Младежкия джаз фестивал в Димитровград тази година включва общо 7 концерта с участието на 27 изпълнители, като гостуват музиканти от Пловдив, Стара Загора, София, Казанлък, Русе, Велико Търново, Хасково, Димитровград, Чехия и Италия, коментира организаторът му Димитър Русев-Мутата.