Последно сбогом с волейболния доайен Кольо Диманов днес
Последно сбогом с волейболния доайен Кольо Диманов днес / volleymaritza.bg

Погребението на видния пловдивски волейболен деятел Никола Диманов ще се състои днес на Централните гробища.

Всички, които желаят да си вземат последно сбогом с обичания от всички Кольо Диманов, ще могат да се поклонят от 12:00 в църквата на гробищния парк.

Доайенът на пловдивския женски волейбол Никола Диманов почина в петък на 69 години. Обичаният от всички волейболен треньор загуби битката с рака, след като бе спечелил много битки на волейболното игрище.

Завършил ВИФ (днешното НСА), Кольо Диманов беше всепризнат капацитет във волейболната игра, особено при подрастващите, а като старши-треньор на девическия национален отбор изведе България и на две световни първенства. Като селекционер във волейболен клуб Марица той имаше съществен принос за възхода на жълто-синята школа в последните години и бе незаменима част от успеха на пловдивчанки. Неслучайно женският отбор на Марица посвети шампионската си титла от 2016 година именно на Кольо Диманов.

ВК Марица и от екипа на Дарик поднасяме своите дълбоки съболезнования на близките на Никола Диманов и на цялото българско волейболно семейство за огромната загуба.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!