Волейболен турнир за Купа Видин
Волейболен турнир за Купа Видин / Община Видин

Волейболният турнир „Купа Вида" за момичета, родени 2000-2001 г., се проведе във Видин по повод духовния празник на града - Димитровден. Той се организира от Община Видин, ВК „Бдин Вида" и Министерството на младежта и спорта. В двубоите на 22 и 23 октомври в спортна зала „Фестивална" се включиха четири отбора: Централен полицейски волейболен клуб - София, ВК „Спартак" - Плевен, ВК „Чавдар 1932" - Бяла Слатина и ВК „Бдин Вида" - Видин.

На финала в оспорвана битка влязоха състезателките от Видин и София, като представителките на Централния полицейски клуб взеха превес и спечелиха състезанието. На трето място се подредиха волейболистките от „Спартак". Отличията на победителите бяха връчени от кмета на общината Огнян Ценков. Той приветства участниците в турнира и изрази удовлетворението си от доброто представяне на финала.

„Радвам се, че показахте такъв спортен хъс. Всички ние - представителите на местната власт, треньорите, учителите и родителите - ще направим всичко възможно, за да ви осигурим условия да се развивате в бъдеще, да спортувате, да възпитавате у себе си воля за победа и се изграждате като личности" - каза Ценков и пожела здраве и успех.

Победителите получиха купи и медали, а за всички състезателки имаше грамоти. Община Видин бе осигурила и две торти.