Състезатели на спортен клуб по бокс „Дунав“ с отличия от шампионат
Състезатели на спортен клуб по бокс „Дунав“ с отличия от шампионат / netinfo

През изминалата седмица състезателите на Спортен клуб по бокс „Дунав“ – Русе отново ни дадоха поводи за гордост и радост.

На провелия се в гр. Кърджали Държавен личен шампионат за юноши нашите състезатели Пламен Янков (кат. 50 кг.) и Кристиян Иванов (кат. 54 кг.) завоюваха отличия.

При 50-килограмовите, Пламен Янков премина през четвъртфиналите с нокаут срещу своя съперник от Ямбол. На полуфиналите нашето момче се изправи срещу състезателя на ЦСКА Влъчков. Въпреки, че Янков водеше мача, показа своето боксово майсторство и игра с лекота срещу съперника си, съдиите предпочетоха софиянеца и му присъдиха победата, Пламен трябваше да се задоволи с бронза.

В категория до 54 кг. Кристиян Иванов отново напомни за себе си. В четвъртфиналите Кристиян прегази още в първия рунд своя съперник от Хасково. В полуфиналите Иванов продължи с впечатляващите си крошета и под ударите на тежката дясна ръкавица съперникът му Радослав Маринов от БФБ успя да издържи едва до началото на втория рунд, когато съдиите прекратиха срещата поради видимото превъзходство на състезателя на „Дунав“- Русе.

След срещата стана ясно, че Кристиян е получил контузия на палеца на атакуващата ръка и след преглед в болницата е получил лекарска забрана да участва на финала...Това означава, че състезателят ни трябваше да се задоволи със среброто, което, разбира се, е отново един отличен резултат за нашия изявен състезател.

Равносметката за тази състезателна 2016  година при юношите на Спортен клуб по бокс „Дунав“ показва, че нашите момчета са във възход, развиват се успешно и на състезанията от боксовия календар се представят отлично. Със своята решителност, старателност и шампионски дух юношите ни Пламен Янков и Кристиян Иванов  доказаха за пореден път, че се  развиват в правилната посока и имат огромна преспектива за развитие в големия бокс.

Състезатели на спортен клуб по бокс Дунав с отличия от шампионат
netinfo

Естествено, огромна заслуга за това има заслужилия треньор Кънчо Георгиев, без чиято всеотдайност към подготовката на децата тези успехи нямаше да се случат!

В началото на месец ноември в град Габрово ще се проведе и Държавния личен шампионат за ученици, от който отново очакваме нови боксови успехи от състезателите на Спортен клуб по бокс „Дунав“ – Русе!

Повече информация за спортен клуб по бокс „Дунав“ можете да получите на фейсбук страницата https://www.facebook.com/dunavboxing

 

.