Лекари получиха приз за благородство
Лекари получиха приз за благородство / goldencrown

Български медици бяха наградени за хуманност и добротворчество от фондация „Сан Марко М“ на тържествена церемония в Alchemist Residence Von Goldenburg. Тя се проведе под наслов „Лекари с приз за благородство” и на нея бяха отличени достойни личности, безрезервно помагали на болни и страдащи хора.

Председателката Меглена Трайкова бе избрала за случая рождения си ден и предварително бе помолила гостите си да не й правят подаръци, нито да й носят цветя, а да дарят средствата за лечението на 33-годишната Гергана Павлова от Асеновград. Младата майка страда от рядко автоимунно заболяване – рецидивиращ полихондрит, от което в света са засегнати едва 800 души. Тя прави изследвания и провежда терапия в Германия, а всяко пътуване до там й коства около 5 хиляди евро. След тържеството на Гери бяха връчени нужните средства.

Лекари получиха приз за благородство
netinfo
Приз за благородство получиха д-р Константин Зисов, хирург в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, близнаците доктори Невен и Ангел Енчеви, неврологът д-р Иво Мильотев, зам.-директор на УМБАЛ „Пловдив“, психиатърът д-р Златослав Арабаджиев, д-р Атанас Богоев и шофьора Петър Диманов от ЦСМП, кардиологът д-р Васил Бутев и други 7 лекари.

Лекари получиха приз за благородство
netinfo
Председателката разказа, че лекарите, на които се връчва призът, са наблюдавани в продължение на 2 години, след като са предложени от техни благодарни пациенти за 3 каузи, в които са проявили своята изключителна човечност. На докторите Невен и Ангел Енчеви наградата се присъжда заради кампания „Топъл обяд“, която организират в помощ на нуждаещите си и раздават храна пред верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“, както и за тяхната последователност в провеждането на различни благородни каузи. От фондацията споделиха, че техен представител повече от 5 пъти се редил на опашката пред лечебните заведения и лично се уверил в огромната благодарност на хората. „След дългата проверка разбрахме колко много означават за Пловдив близнаците Енчеви не само като лекари, но и като хора. Не са малко българите, които имат възможности, но не помагат на изпаднали в нужда“, подчерта Меглена.

Мисията на фондация „Сан Марко М” е винаги да подкрепя  благотворителни кампании в помощ на онкоболни от различни възрасти, оставени от институциите да се справят сами със своите проблеми, посочи Трайкова. Тя подчерта колко е щастлива да празнува рождения си ден в неповторимата  атмосфера на Alchemist Residence Von Goldenburg  с приятели и съмишленици в благородните каузи.