Започна подготовката за зимата в община Стралджа
Започна подготовката за зимата в община Стралджа / община Стралджа

Започна подготовката за зимата в Община Стралджа.

В своя заповед кметът Атанас Киров посочва всички превантивни мерки за осигуряване нормално функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите за населението при усложнени зимни условия сезон 2016/2017г. В края на месец октомври изтича срокът за осигуряване резерв от ГСМ, луга, пясък, топло облекло, хранителни продукти от първа необходимост за населението най-малко за три дни.

Междувременно стартира процедурата за избор на изпълнител на дейност „Зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища в общината. Договор между общината и фирма, притежаваща АТТ за снегопочистване, пръскане на луга и опесъчаване на основните пътища и улици и прилежащата ІV-класна пътна мрежа ще осигури съвместната дейност.

Началникът на РУ-Полиция Стралджа вече разпореди на „Пътна полиция" осъществяването на ефикасен контрол по оборудване на МПС със съответните принадлежности за движение при зимни условия. РС ПБЗН подготвя извършването на проверка по готовността на електропреносните , електро- и газоразпределителните дружества на територията на общината за безаварийна работа през зимата.

ВиК дружеството създава организация за бързо отстраняване на възникналите аварии и предотвратяване на разливи от питейна вода както и осигуряване водоснабдяване от резервни водоизточници при евентуални аварии на мрежата. Актуализират се плановете на електроразпределителното дружество за бързо ликвидиране на възникнали аварии по мрежата и съоръженията.

Регионалната здравна каса има задължението за създаване необходимата организация по подготовка на санитарните автомобили, изготвяне списък на хронично болните пациенти на хемодиализа и план-график за тяхното извозване до областната болница в Ямбол. Заповедта визира и задължителното следене нивото на реките, язовирите и хидротехническите съоръжения.

При опасност от наводнения, влошена пътна обстановка, снегонавявания , възникнали аварии да се подава своевременна информация в община Стралджа. При усложнена зимна пътна обстановка в приоритетното почистване на пътната мрежа ще се включват участъците водещи до нуждаещи се от спешна медицинска помощ, социални домове, основни трафопостове, подстанции, обекти с непрекъснат режим на производство, населени места, останали без стоки от първа необходимост.