Зала "Младост" в Шумен се превърна в завладяващ дансинг по време на 16-тия Републикански турнир по спортни танци за Купа „Шумен".

Младежите, които показаха своите умения и чувсто за такт го правиха с чувството, с което Джон Траволта изпълни ролята си в култовия диско филм "Треска в събота вечер".

Над 220 състезатели от София, Плевен, Троян, Сливен, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Поморие, Силистра, Разград и Шумен излязоха и дадоха най-доброто от себе си в състезанието.

Треска в събота вечер (ВИДЕО)
netinfo

60 младежи от Шумен участваха в надпреварата, като доста от тях заеха челни места в няколко категории. Първо място в клас юноши BD взе двойката Божидар Стоянов/Катерина Кирова.

Победителката от Евровизия Крисия Тодорова зае второ място в клас юноши BE заедно с Момчил Бонев. Състезателите от Шумен имат още няколко 2-ри и 3-ти места.

Купа "Шумен" обаче отиде при тандем от Варна-Бургас. Кольо Димов от "Одесос Денс" и Полина Кимова от "Бургас 1975" показаха перфектен синхрон и усещане за танца и завоюваха приза.

На второ място остана друга "морска" двойка - Сергей Хрусталов от "Бургас 1975" и Илияна Йорданова от 'Одесос денс".

На подиума се качиха и двама състезатели от шуменския "Фея - Данс" - Октай Осман и Десислава Мазнева, коитосе окичиха с бронза в най-атрактвиния клас.